Begeleid wonen

Er zijn verschillende soorten leefgroepen en internaten. Als je in een tehuis woont, dan woon je samen met andere jongeren in een groep. Op elke leefgroep zijn dag en nacht groepsleiders aanwezig, zodat je altijd op iemand terug kan vallen.

Er wordt samen met jou gekeken naar het invullen van je dag: school, werk en vrijetijdsbesteding. Verder is er aandacht voor je toekomst en het contact met je ouders. Hoe lang het verblijf in de leefgroep duurt hangt af van jouw situatie en die van je ouders, je leeftijd en je eigen inzet.

Kamertraining

Bij Kamertraining woon je in een huis samen met andere jongeren. Je wordt intensief begeleid in het leren zelfstandig te leven.

Er wordt aandacht besteed aan je persoonlijke problemen, zoals het krijgen van zelfvertrouwen of contacten met anderen.

Ook wordt je begeleid in praktische zaken zoals eten koken, boodschappen doen, op tijd naar school of je werk gaan en je toekomst.

Bij Begeleid Wonen is de begeleiding minder intensief en ben je dus al zelfstandiger. Soms heb je dan al zelf een kamer gevonden en komt de begeleider eens per week bij je langs om je te helpen met de zaken die je nog moeilijk vindt.