CWI en Uitzendburo

Het UWV staat voor uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen. Je kunt daar naar toe om een baantje te zoeken, maar je kunt er ook terecht als je al een baan hebt maar op zoek bent naar wat anders. Als je van school komt en werk gaat zoeken, moet je je inschrijven bij het UWV. Maar inschrijven kan al vanaf de dag dat je 15 jaar wordt. Het UWV heeft veel informatie over opleidingen en beroepen. Je kunt op de computer speuren naar een baan maar ook een persoonlijk gesprek krijgen. Verder geeft het UWV sollicitatie trainingen om je goed voor te bereiden op een gesprek.

Uitzendwerk

Via uitzendbureaus kun je ook proberen om een (tijdelijke) baan te vinden. Je verdient meestal redelijk en soms kun je via uitzendwerk aan een vaste baan komen. Je rechtspositie is anders dan bij een gewone werkgever. Je bent eigenlijk in dienst van het uitzendbureau en krijgt je loon daar ook door uitbetaald. Vakantiegeld en vakantiedagen worden gereserveerd, als je stopt met werken kun je dit geld opvragen. Vanaf 15 jaar kun je je inschrijven bij een uitzendbureau.

Jongerenpunt De Liemers

Weet je niet wat je wilt of kunt? Heb je geen diploma maar wil je wel aan de slag? Of heb je al werk en wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Het JongerenPunt De Liemers is er voor iedereen tot 27 jaar. Het is een initiatief van UWV WERKbedrijf en RSD De Liemers.

Je kunt er terecht met al je vragen over

  • studie- of beroepskeuze
  • vacatures
  • stageplekken
  • solliciteren
  • uitkering.

Wij kunnen je in contact brengen met de juiste mensen. Als je schulden hebt, kunnen wij je de weg wijzen of als je het extra moeilijk vindt om aan de slag te komen, bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt. Geen vraag is te gek voor het JongerenPunt De Liemers.